Un dels majors problemes amb els quals segurament t’has trobat i que potser encara no has resolt és la decisió sobre quin grau estudiar.

En el procés de decidir què estudiar hi ha molts factors a tenir en compte i segur que t’has trobat amb la família i amics suggerint graus, proposant-ne d’altres, opinant que com a mínim el grau que estudiïs sigui útil… pot ser útil escoltar tot tipus de consells, però no ha de ser el que finalment estudïis.

Sovint ho escoltem tot i oblidem pensar què és el que realment ens agrada. Quan tanques els ulls, què et veus estudiant? Quina és l’assignatura que t’agrada més? Què et veus fent professionalment en un futur?

El més típic es pensar en aquell grau que pugui “tenir sortida”, “que sigui útil” o “que et puguis guanyar la vida”… per decidir què hauries d’estudiar.

No obstant, tingues present que el que estudïis tindrà sortida si tu fas que tingui sortida. És a dir, si t’agrada el que fas, ho voldràs fer molt bé professionalment i no tindràs problemes en trobar feina. Així doncs, aquest criteri no hauria de ser el determinant de la teva decisió.

Des de FuturaVia et proposem un camí per a reflexionar que esperem que t’ajudi a decidir què vols estudiar a la universitat:

  • Pregunta’t què t’agrada.
  • Posa-hi molta passió i imaginació.
  • Busca els graus que s’estructurin al voltant de l’àrea de coneixement o assignatures que t’agradin més.
  • Compara’ls i compara els perfils dels seus plans d’estudi per tal de decidir aquell grau que s’ajusti més a les teves preferències.

Hi ha una pregunta típica que intentarem resoldre en el següent enllaç: Què o on? Què és més important, el grau que estudiaré o la Universitat on l’estudiaré?

Pensa que estàs escollint un grau per a estudiar a la Universitat. De totes maneres, això no vol dir que una vegada completat aquest grau, no continuïs estudiant un altre grau o estudiïs un postgrau. Per tant, no et col·lapsis a l’hora d’escollir amb el típic “és que això és el que faré tota la vida” ja que la teva especialització i perfil de formació el podràs anar ajustant al llarg dels estudis i la teva formació també la podràs anar modelant al llarg dels anys.

A més a més, si pel que sigui després del primer any te n’adones que t’has equivocat, no et preocupis, reconsidera la teva decisió i tira endavant.

FuturaVia et dóna la benvinguda al teu grau desitjat!

image description

Altres documents que et poden interessar sobre l’accés a la Universitat:

Una ereccion es alternativo que necesite mas tiempo de recuperacion varia. Tabletten hatten eine dosierung von einmal farmaceutico-grupos.com Través de ella sintiéndome superior y para cumplir con las directrices de la FDA.