-
Què és la nota d’admissió a la universitat?
Nota d’admissió = 60% Nota Mitjana de Batxillerat + 40% Mitjana de la Fase General
Les notes obtingudes durant els dos anys de Batxillerat representen el 60% de la nota d’admissió. L’altre 40% correspon a la nota de la Fase General, que està formada per aquelles assignatures de les que tots els estudiants (amb alguna particularitat segons la modalitat de Batxillerat) han d’examinar-se.
Els diferents exàmens d`aquesta fase general es valoren amb una nota entre 0 i 10. Per tal que la nota de la fase general es pugui tenir en compte per calcular la nota d’admissió, cal que la mitjana (aritmètica) de les notes de tots els teus exàmens de la fase general resultin en una nota de 4.
En el cas que no superessis aquesta fase general amb un 4, la nota de les proves superades no es guardarà per a properes convocatòries i per tant hauries de tornar a fer els diferents exàmens de les assignatures que la conformen, ja que aquesta fase general es considera una prova global.
Una vegada fet el càlcul de la nota d’admissió, és a dir, sumant la part de la nota de batxillerat i la part de la nota de la fase general de la selectivitat, el resultat ha de ser entre 5 i 10.
-
Com es pot pujar nota?: amb la fase específica
Nota d’admissió = 60% Batxillerat + 40% Fase General + (0,1 ó 0,2) * Nota assignatura modalitat + (0,1 ó 0,2) * Nota assignatura de modalitat
A la Selectivitat també pots decidir presentar-te voluntàriament a la Fase Específica. Des de FuturaVia et recomanem examinar-te d’aquesta fase ja que és la que et permetrà pujar la nota d’accés i possiblement tenir més opcions per a escollir el grau i la universitat on vols estudiar.
Tu esculls les assignatures a les que et presentes i per tant et pots presentar a una, dues o tres assignatures sempre i quan aquestes siguin diferents de les que t’examines en la fase general.
Per a escollir les assignatures a les que et voldries examinar en aquesta fase específica, et suggerim que tinguis en compte la següent taula de ponderacions aprobada per la Generalitat de Catalunya:
Ponderacions 2013 (Generalitat de Catalunya)
Ponderacions 2014 (Generalitat de Catalunya)
Mira els graus que t’agradaria estudiar i la puntuació que li donen a cada assignatura: ó 0,2 ó 0,1. Et recomanem que escullis les assignatures de modalitat amb les que tinguis més facilitat durant el Batxillerat i que a més tinguin una ponderació de 0,2.
En el cas que et presentis a tres assignatures, cal que tinguis present que només s’utilitzaran les dues millors notes d’aquests exàmens per tal de calcular la nota d’accés. En aquest sentit, si decideixes presentar-te a tres assignatures, tot i que hauràs d’estudiar una assignatura més i per tant es requerirà de més esforç, l’avantatge és que si et va malament un dels exàmens no te’l tindran en compte.
Per tal que l’assignatura de modalitat específica es pugui tenir en compte, cal que aquesta sigui igual o superior a 5.
D’aquesta manera, si hem seguit la recomanació feta en l’apartat anterior i les assignatures a les que ens hem presentat tenien un valor de ponderació de 0,2; podríem obtenir una nota d’accés compresa entre 0 a 14, entenent el 5 com aprovat.
En cas que no et presentessis a cap de les proves de la fase específica, la teva nota d’admissió es trobaria entre 0 i 10.
Així doncs, els exàmens de la fase específica ens permetran pujar la nota d’admissió fins a un màxim de 4 punts en funció dels valors de ponderació (0,1 ó 0,2).
Finalment, cal tenir en compte que si suspens les proves de la fase general i aproves les de la fase específica, la Selectivitat estarà suspesa. Però si aproves les proves de la fase general i suspenguessis les de la fase específica, podries aprovar les PAU tot i que amb una nota compresa entre el 0 i el 10 ja que la fase específica no es podria tenir en compte.
-
Les notes de les PAU es guarden o caduquen?
Si superes les proves de la fase general, les notes es guardaran de forma indefinida. No obstant, les notes de la fase específica només es guarden durant els dos anys següents a la superació de la prova.

Altres documents que et poden interessar sobre la Selectivitat: