COM MATRICULAR-SE A LES PROVES PAU

Accés general per la Selectivitat del juny

Apuntar-te a les proves de la Selectivitat (PAU) sol ser una tasca senzilla si estàs cursant Batxillerat ja que el mateix centre et va guiant en tots els tràmits. No obstant, has de tenir present algunes dates importants si et vols presentar a la Selectivitat al mes de juny d’aquest any 2013:

(1) Prematrícula

Per apuntar-te als exàmens de la Selectivitat, primer t’hauràs de prematricular a https://accesnet.gencat.cat.

Amb la prematrícula hauràs d’indicar les matèries de les que et voldràs presentar a l’examen

  • Llengua estrangera : a escollir entre alemany, anglès, francès o italià.
  • Matèria comuna : a escollir entre història o història de la filosofia.
  • Matèries de modalitat, tant de la fase general com de la fase específica (sense escollir quines assignatures seran per la fase general ni quines per la fase específica, ja que això ho podràs escollir en el moment de fer la matrícula definitiva).

Recorda imprimir el resguard de la prematrícula. Necessites dues còpies : una per tu i una altra pel centre on estudies. I d’altra banda, recorda que un cop hagis fet la prematrícula no podràs modificar les assignatures que hagis escollit !

Per saber més informació sobre les matèries comunes i de modalitat, us recomanem que visiteu la pàgina de FuturaVia relativa a dubtes freqüents sobre la Selectivitat.

(2) Matrícula

Del 23 de maig al 3 de juny: Ara sí que hauràs de fer la matrícula definitiva a https://accesnet.gencat.cat i hauràs de triar quina assignatura (d’entre les que vas escollir en la prematrícula) voldràs que sigui per a la modalitat general.

Si et vols presentar a la fase específica, hauràs d’escollir de quines assignatures et voldràs presentar a la fase específica (d’entre les que vas escollir en la prematrícula i sense poder escollir l’assignatura que has triat ja per la modalitat general tal com indicàvem en el guió anterior). Recorda que com a màxim et podràs presentar a tres assignatures, i que només et contaran les dues que tinguis millor nota.

I hauràs de pagar les taxes !

Recorda imprimir i guardar-te el resguard i tingues present que un cop hagis fet el pagament, ja no et podràs desmatricular ! 

 Aquí teniu el calendari de tràmits de les proves PAU de la Generalitat de Catalunya !!