MARC EUROPEU COMÚ DE REFERÈNCIA

El Marc Europeu Comú de Referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de llengües (MECR) és un projecte desenvolupat pel Consell d’Europa per tal de marcar les bases que regeixen l’aprenentatge de llengües estrangeres a Europa i la seva avaluació.

Aquest sistema preveu sis nivells d’aprenentatge diferents i les seves titulacions i acreditacions són homogènies a tota Europa. Per tant, aquests nivells tenen les seves respectives equivalències en cadascun dels països europeus.

QUIN ÉS EL TEU NIVELL ?

Correspondència del teu nivell a Europa: Per a aquells que estigueu cursant idiomes a la Universitat o hagueu fet l’examen de nivell a la Universitat i estigueu pensant en demanar una beca Erasmus o altres programes de mobilitat, la Generalitat de Catalunya posa a la vostra disposició una Taula d’Equivalències.

Coneix el teu nivell: D’altra banda, podeu completar el Passaport de Llengües del Consell d’Europa (publicat pel Ministeri d’Educació i Ciència) per fer una auto-avaluació del vostre nivell d’idiomes.